Hoe kan ik mijn bestand(en) het beste aanleveren?

Wij streven ernaar om zo een hoog mogelijke kwaliteit te kunnen leveren, daarvoor is het belangrijk dat de bestand(en) in de juiste bestandsformaten worden aangeleverd. Voorkeur heeft dan ook een vector bestand, dit om de levertijden en extra kosten zo laag mogelijk te kunnen houden. Hieronder leggen wij uit welke bestanden wij graag van u willen ontvangen.

Welke bestanden hebben wij nodig.

Om kleding door ons te laten bedrukken of borduren is een vectorbestand noodzakelijk, een vectorbestand is een bestandsformaat die eindigt op ; .EPS .CDR .AI en vaak PDF.

Bestandtypen vector formaat

Voorkom extra kosten en vertraging.

Door de juiste bestanden aan te leveren voorkomt u dat er extra kosten in rekening kunnen worden gebracht voor het omzetten van uw bestand naar een juist bestandsformaat. Daarom adviseren wij dat u het bestand aanlevert in .EPS .CDR .AI OF PDF. formaat. 

Hoe komt u aan een vector bestand?

Als u het logo heeft laten ontwerpen door een grafisch vormgever. Dan kunt u vragen of zij dat kunnen aanleveren als vectorbestand. U kunt ook een vector bestand laten maken door een grafisch ontwerper. Met grafische software is het ook mogelijk zelf een vector bestand te maken. Houd er wel rekening mee dat niet alles in vector kan worden gemaakt, foto’s zijn vaak lastig te vectoriseren (dat is een afbeelding digitaal overtrekken).

Ik heb geen vector bestand wat nu.

Als u geen vector bestand kunt aanleveren maar wel een plaatje dan is dit een bitmap. Wij kunnen dan kijken of wij uw afbeelding kunnen vectoriseren, dat wil zeggen dat wij uw afbeelding gaan omzetten/overtrekken naar een vector bestand. Houd er rekening mee dat dit wel extra kosten met zich mee kan brengen. Dit doen wij uiteraard altijd in overleg met u. Een bitmap kun je vaak herkennen aan het type bestand. .JPEG .PSD .GIF .PNG .TIFF zijn bitmap bestanden.

Vector vs Bitmap

Een vector bestand kan men oneindig vergroten of verkleinen zonder dat er kwaliteitsverlies ontstaat. Zodra je een bitmap (pixelbestand) gaat vergroten dan gaat de kwaliteit achteruit veel bestanden die men op internet vind zijn pixelbestanden deze zijn daarmee vaak onbruikbaar voor bedrukken en borduren. In onderstaande afbeelding kunt u zien wat het verschil is tussen een Bitmap (pixelbestand) en een vector (lijnbestand).